Persinfo - Damiaanrun schenkt speeltoestel aan Damiaanschool

De Damiaanrun is een superleuke obstakelrun op maat van gezinnen met kinderen rondom het Damiaanmuseum in Tremelo. Vorig jaar wist de Damiaanrun maar liefst 690 schoolkinderen en 1.000 deelnemers op zondag te lokken. De opbrengst wordt ieder jaar aan een lokaal ‘Damiaandoel’ geschonken.

Hét solidariteitsfeest in Tremelo

De zondag voor Hemelvaart verwelkomt het grote volksfeest ‘Damiaan Beweegt’ al jaren duizenden bezoekers voor een leuke dag vol muziek, feest, marktkraampjes en animatie.

Sinds 2019 zorgt de Damiaanrun ervoor dat ook steeds meer avontuurlijke gezinnen en kinderen hun weg naar Damiaan vinden.
De dagen voor het festival kunnen ook de scholen uit de regio de Damiaanrun al eens testen met hun klas. Geen wedstrijd, maar een parcours dat ze samen met heel de klas afleggen, door samen te werken en voor elkaar te supporteren. Helemaal in de inspiratie van Damiaan dus!

Damiaan Beweegt is een unieke samenwerking van het Damiaanactiecomité, parochie Ninde, Damiaanmuseum, Huize De Veuster, WZC Damiaan en gemeente Tremelo. De opbrengsten van het festival gaan ieder jaar naar een lokaal goed doel en naar de projecten van Damiaanactie.

Nadat de Damiaanrun in 2019 gloednieuw terrasmeubilair kon schenken aan Huize De Veuster, zorgden de deelnemers van de voorbije editie opnieuw voor een mooi geschenk. Dit keer worden de kinderen van de Damiaanschool verwend met een nieuw voetbalterrein op de speelplaats.

Persmoment: Damiaanrun schenkt speeltoestel aan de Damiaanschool

Op vrijdag 1 maart om 14 uur wordt in aanwezigheid van de partners de nieuwe voetbalkooi officieel ingespeeld door de kinderen van de Damiaanschool.

Locatie: Damiaanschool, Baalsebaan 10, Tremelo

Meedoen kan vanaf nu!

De Damiaanrun gaat dit jaar natuurlijk opnieuw door! Het parcours zal ook dit jaar weer nét iets leuker zijn dan vorig jaar, dus snel inschrijven is de boodschap! Per kwartier start er een wave, dus je kiest zelf je starttijd. Het parcours volledig afleggen duurt zo’n 1,5 à 2 uur.

De opbrengst van deze editie zal gaan naar het solidariteitsproject “uitstap zonder zorgen” van WZC Damiaan. Hiermee wil de zorginstelling bewoners met minder financiële middelen de kans bieden om toch mee te gaan op uitstappen en deel te nemen aan activiteiten.

Schrijf je nu in voor de Damiaanrun op zondag 5 mei via www.damiaanrun.be


Info:

Bert De Wit, burgemeester, bert.dewit@tremelo.be, 0476 85 80 02
Pieter Geens, toerisme, info@damiaanmuseum.be, 016 52 54 44

Dit artikel werd gepubliceerd op 27 februari 2024

Bekijk ook

Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • Damiaanrun

Openingsuren en contact

Communicatiedienst

adres
Veldonkstraat 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 50
fax
016 52 54 09
e-mail
Vandaag gesloten
Morgen gesloten

Richtlijnen bij jouw bezoek 

Gelieve volgende richtlijnen te volgen bij een bezoek aan de gemeentelijke diensten: