Nieuw: het centraal inschrijvingsregister

Wie een sociale woning wil huren, moet zich vanaf maandag 18 maart inschrijven in het centraal inschrijvingsregister (CIR). Ook wie al op de wachtlijst voor een sociale woning staat, moet zijn kandidatuur herbevestigen.

Het CIR is een nieuw, digitaal platform waar kandidaten voor een sociale woning gemakkelijk hun dossier kunnen bekijken, aanpassen en bevestigen. Niet alleen nieuwe kandidaat-huurders moet vanaf 18 maart gebruik maken van het nieuwe systeem. Ook wie al op de wachtlijst staat, moet zijn kandidatuur herbevestigen. Dat doe je door online in te loggen in het centraal inschrijvingsregister met je identiteitskaart of via Itsme.

Als kandidaat-huurder ontvang je een brief van je woningmaatschappij met een overzicht van de geactualiseerde gegevens. Je krijgt vervolgens 30 dagen vanaf de postdatum om je dossier te bevestigen en eventueel bewijzen aan te leveren. Na deze periode wordt een herinneringsbrief gestuurd. Indien er opnieuw niet gereageerd wordt binnen een termijn van 15 dagen, wordt je kandidatuur geschrapt. Ook voor wie niet meer voldoet aan de inschrijvingsvoorwaarden is dit het geval. De kandidaat-huurder ontvangt hiervan geen brief.

Sta je op de wachtlijst voor een sociale woning en wil je ingeschreven blijven? Zorg dan zeker dat je binnen de termijn reageert. Controleer of je dossier volledig is en alle belangrijke documenten toegevoegd zijn.

Vragen of hulp nodig?

Lukt het niet om je kandidatuur via het centraal inschrijvingsregister te bevestigen of de gevraagde documenten op te laden? Ga dan langs bij je woonmaatschappij of maak een afspraak bij het Woonenergieloket via 0496 25 85 28. Je kan ook contact opnemen met het infoloket van de sociale dienst via 016 53 75 40.

Meer info: www.vlaanderen.be/sociaalhuren

Dit artikel werd gepubliceerd op 20 maart 2024
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • Centraal inschrijvingsregister - sociale woning

Openingsuren en contact

OCMW - Sociaal Huis Sociale dienst

adres
Baalsebaan 2893128 Baal
tel.
016 53 75 40
fax
016 52 55 36
e-mail
Vandaag gesloten
Morgen gesloten

Richtlijnen bij jouw bezoek 

Gelieve volgende richtlijnen te volgen bij een bezoek aan de gemeentelijke diensten: