Sociaal internetaanbod

Sinds 1 maart is het nieuwe 'sociaal internetaanbod' van start gegaan. Dit nieuwe systeem biedt mensen in een kwetsbare financiële situatie de kans om tegen een lagere prijs vast internet te gebruiken.

Internet vanaf 19 euro per maand

Wie recht heeft op het verlaagde tarief kan voortaan kiezen tussen twee pakketten: van 19 euro per maand voor vast internet tot maximaal 40 euro per maand voor bundels met bijvoorbeeld ook mobiele en/of vaste telefonie of een televisieaansluiting.

De omschakeling naar dit vernieuwde sociaal internetaanbod gebeurt niet automatisch. Heb je recht op het sociaal tarief telecom oude regime, dan heb je niet automatisch recht op het sociaal internetaanbod. De voorwaarden zijn verschillend. Als je niets doet, behoud je het sociaal tarief voor telecom volgens het oude regime.

Het sociaal internetaanbod aanvragen

Heb je nu al het sociaal tarief? Dan kan je dat meestal behouden. Neem hiervoor contact op met je huidige telecomoperator. Grote operatoren zoals Telenet en Proximus zijn verplicht het sociaal internetaanbod aan te bieden. Op www.sociaalinternetaanbod.be kan je ook zelf berekenen of je recht hebt op dit sociale tarief.

Nog vragen? Neem dan contact op met het infoloket van het Sociaal Huis via 016 53 75 40 of mail naar infoloket@tremelo.be. Je bent ook altijd welkom tijdens de openingsuren van het infoloket.

Dit artikel werd gepubliceerd op 02 april 2024
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • Sociaal internetaanbod - laptop

Openingsuren en contact

OCMW - Sociaal Huis Infoloket

adres
Baalsebaan 2893128 Baal
tel.
016 53 75 40
fax
016 52 55 36
e-mail
Vandaag gesloten
Morgen gesloten

Richtlijnen bij jouw bezoek 

Gelieve volgende richtlijnen te volgen bij een bezoek aan de gemeentelijke diensten: