Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Een nieuw elan voor adviesverlening in Tremelo

Een jaar na de start van het participatietraject 'een nieuw elan voor de adviesraden' is de blauwdruk voor adviesverlening in Tremelo klaar. Kom op dinsdag 14 mei luisteren hoe lokaal bestuur en inwoners in dialoog kunnen gaan om samen te werken aan de kracht van onze lokale samenleving.

Ben je benieuwd naar onze nieuwe visie op adviesverlening? Heb je interesse om in de toekomst over bepaalde onderwerpen mee te denken en je kennis en ervaring te delen? Kom dan naar de toelichting van het nieuwe charter voor adviesverlening in Tremelo op dinsdag 14 mei om 19 uur in zaal Lindebloesem. De voorstelling duurt ongeveer 2 uur. Om praktische redenen vragen we vooraf in te schrijven

Wat voorafging


Hoe wil jij betrokken worden bij het beleid in Tremelo? In welke mate zijn adviesraden een goede manier om burgers actief te betrekken bij het beleid? En wat zijn nieuwe of actuele vormen van participatie? Deze vragen stelden we aan adviesraden, lokaal bestuur en burgerpanel. Bijna 200 respondenten namen deel aan onze bevraging. Daarop volgde een inspiratiesessie waar we keken naar onze lokale context en inspiratie haalden uit Vlaanderen. Samen gingen we op verkenning naar wat in Tremelo nodig en mogelijk is. Tijdens vier intensieve workshops ging een ontwerpgroep, bestaande uit geïnteresseerde burgers, leden van adviesraden en medewerkers van ons lokaal bestuur, aan de slag met alle inzichten uit de bevraging en inspiratiesessie. De gezamenlijke visie werd neergeschreven in een charter voor adviesverlening in Tremelo.


Meer info over het participatietraject op www.tremelotroef.be/adviesraden

Dit artikel werd gepubliceerd op 19 april 2024
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • Charter Adviesverlening

Openingsuren en contact

Communicatiedienst

adres
Veldonkstraat 13120 Tremelo
tel.
016 52 54 50
fax
016 52 54 09
e-mail
Vandaag gesloten
Morgen gesloten

Richtlijnen bij jouw bezoek 

Gelieve volgende richtlijnen te volgen bij een bezoek aan de gemeentelijke diensten: