Start aanleg glasvezelnetwerk

Deze zomer start infrastructuurbedrijf Wyre met de uitrol van een glasvezelnetwerk in onze gemeente. Medewerkers van Unit-T zijn ondertussen al gestart met straatopnames om het traject in kaart te brengen. Van 19 tot 31 augustus zijn de eerste werken aan de schoolomgevingen gepland.
Begin juli zijn medewerkers van Unit-T gestart met straatopnames in onze gemeente. Dit doen ze in opdracht van infrastructuurbedrijf Wyre, dat een glasvezelnetwerk uitrolt in onze gemeente. Telecomoperatoren kunnen van het Wyre-netwerk gebruik maken om hun eigen diensten aan te bieden. Een groot voordeel van fiber is dat de bandbreedte zo goed als onbeperkt is. Fiber gebruikt licht om data te transporteren. Dat zorgt voor een supersnelle verbinding zonder vertragingen.
 
De Unit-T medewerkers maken, conform de telecomwetgeving, foto’s van gevels om het glasvezeltraject in kaart te brengen. Ze zijn te herkennen aan de Unit-T badge en fluorescerende vestjes.
 
In augustus (19 tot 31 augustus) starten de eerste werken aan de schoolomgevingen in Baal en Tremelo. De uitrol omvat het plaatsen van POP-kasten en aanleg van nieuwe kabels over het gehele grondgebied. Waar mogelijk wordt de verdere aanleg gecombineerd met andere werken.
 
 
Dit artikel werd gepubliceerd op 24 juli 2024
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

  • Straatopnames Unit-T

Openingsuren en contact

Technische Uitvoeringsdienst

adres
Geetsvondelstraat 73120 Tremelo
tel.
016 52 54 90
fax
016 53 45 97
e-mail

Richtlijnen bij jouw bezoek 

Gelieve volgende richtlijnen te volgen bij een bezoek aan de gemeentelijke diensten: